Wat is NLP coaching?

graphic element

Wat is coaching? Coaching brengt je van een probleem naar je doel. Hoe doen we dit? De eerste stap is het formuleren van je doel. Wat zou je willen bereiken? In positieve bewoordingen, realistisch en met een concreet beeld. De tweede stap is de weg om er te komen. De coach gebruikt hier interventies voor. Bepaalde technieken en oefeningen om je je doel te laten bereiken. Door het oefenen met deze NLP technieken ontstaat vaak een beter zelfbeeld, inzicht in doen, handelen, emoties en het verwerken van oude thematieken (ook trauma’s).

graphic element

Werkwijze

Er zijn verschillende soorten werkwijzen. Hieronder onderscheiden wij het direct of indirect werken. Met als uitgangspunt 'doe datgene wat werkt'. Soms geef je direct feedback op gedrag, gevoelens en gedachten. Soms ook indirect met suggesties en het werken met metaforen.

De werkwijze is in het kort; De één geef je een klopje op de schouder, de ander een flinke aai over de bol en weer een ander een schop onder de kont. Wij werken met wat werkt wel en voornamelijk met de vraag achter de vraag.

graphic element

Logische niveaus

In het coachen onderschrijven we de NLP logische niveaus (binnenkort volgt een artikel hierover op de website). Wij coachen vooral hoog op deze niveaus. Denk aan visie, missie, identiteit (wie ben je?), wat zijn je waarden en (beperkende) overtuigingen? Wij werken dus top-down en weinig tot niet op niveau van gedrag, daar waar vaak de hulpvraag ligt. De meeste mensen komen binnen met een vraag op 'gedragsniveau', bijvoorbeeld 'ik eet teveel, wil stoppen met roken, wil dat mijn partners anders doet'. Ons uitgangspunt is 'alle gedrag heeft een positieve bedoeling'. Iemand rookt bijvoorbeeld uit 'gezelligheid' of 'erbij horen' of eventjes 'rust'. Wij coachen voornamelijk met de sturing achter het (ongewenste) gedrag. 

Geef een mens een vis en hij heeft voor een dag te eten. Leer een mens vissen en hij kan zijn hele leven eten.

graphic element

Traject

Het coachingstraject bestaat uit 3 tot maximaal 8 sessies van 1 uur. Dit is voldoende om weer 'verder' te kunnen. In de meeste gevallen is het probleem weg, anders gezegd de hulpvraag opgelost.

graphic element

Voor wie

Coaching is eigenlijk voor iedereen. Mocht je zitten met probleem, denk aan ongewenste emoties (bijvoorbeeld schaamte, schuld, spijt, boosheid of verdriet) of heb je last van beperkend gedrag of terugkeerde gedachtes? Of zijn er grotere thema's als een traumatische ervaring of een vraagstuk rondom rouw en rouwverwerking, je bent welkom! 

graphic element

Tarief

Het tarief voor coaching voor particulieren is 80 per uur (incl. BTW). 

Zakelijk is het tarief 125 per uur (incl. BTW).

Mocht het niet haalbaar zijn (laag inkomen) of in andere situaties, neem gerust contact met ons op.

Lees een voorbeeld van een relatie-coachingstraject.

VOORBEELD RELATIETHERAPIE

graphic element
Screenshot 2021-01-12 at 13.28.37.png

In onze aanpak van relatietherapie gaan we oplossingsgericht snel naar de kern. Is er nog voldoende liefde? Zitten jullie in een impasse 'wel of niet uit elkaar gaan'? Hoe stevig is het fundament om verder te gaan?

Wij werken directief, geven praktische handreikingen en suggesties. Denk aan een 2-weekse relatie APK. Hoe staat het ermee? Met vooral focussen wat goed gaat. Wij (ver)ankeren positieve momenten, herinneringen en emoties zodat de relatie weer op een positief fundament steunt.

Onderwerpen zijn (bijna) altijd grenzen, waarneemposities en taal (denk aan generalisaties 'jij doet of bent altijd' etc). Intimiteit en seksualiteit en van 'binding naar verbinding' zijn thema's die kunnen spelen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.