ADHD Academy Nederland

graphic element
education-in-the-netherlands-1920x1080.j

Heb jij ADHD of ken je iemand met ADHD? Wil jij leren omgaan met (de hoeveelheid aan) prikkels? Wil je meer rust, plezier of balans (bijvoorbeeld prive en werk, of sporten en ontspanning) in je leven? Heb jij doelen die je wilt bereiken?  Wil je 'echt' effectief met ADHD omgaan en de positieve kanten benutten? Ben je toe aan 'een volgende stap'?

De ADHD academy heeft een team van professionals en specialisten die helpen 'omgaan met drukte' in hoofd, denken en/of gedrag. Hoe krijg je rust of andere versterkende hulpbronnen? Leer energie te focussen! 

ADHD is een vraagstuk, welke te maken heeft met onrust in handelen, voelen of het hoofd. Symptomen zijn snel praten, minder goed stil kunnen zitten, onbevangenheid en 'andere' gevolgen. 

 

In juli 2021 komt de website voor de ADHD Academy Nederland online! Wij hebben 2 locaties met hoofdlocatie Leeuwarden en locatie Amsterdam.

 

Het team komt binnenkort online, kijk 'alvast' op www.deadhdacademy.nl  

Wat is ADHD? 

graphic element

Wat is ADHD? Bestaat er 'echt' ADHD of is het een 'modeziekte'? Wanneer weet ik of ik ADHD heb? Om ADHD vast te stellen zijn er een aantal symptomen waar je aan 'moet' voldoen. Dat staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Vrij vertaal 'Aandachttekorstoornis met of zonder Hyperactiviteit'. De meeste mensen kennen de 'vorm met hyperactiviteit', drukke kinderen of volwassenen die niet stil kunnen zitten, veel bewegen en snel afleiden. Ook de vorm zonder de H bestaat, niet zozeer druk van buiten en maar vooral van binnen. Druk in het hoofd, veel gedachten (en emoties) en niet of weinig kunnen 'focussen'. Deze vorm heet ADD (Attention Deficit Disorder). ADHD wordt in het Nederlands populair wel vertaald als 'Alle Dagen Heel Druk'.

Visie

De huidige visie en aanpak richt zich met name op medicatie, meestal in combinatie met Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Veel op het 'niveau van gedrag', simpele tips en trucs om meer structuur in je leven te krijgen. Het bijhouden van (digitale) agenda's, een whiteboard met belangrijke zaken en het zetten van timers. Voor sommige mensen is dit 'voldoende', veel gehoord is echter ik wil 'meer'. 

Onze begeleiding is een (grote) stap verder, voorbij trucs, tips en 'gedrag'. Het werken op andere niveaus, denk aan 'wie ben je?', 'wat vind je belangrijk?' en 'welke doelen heb je?'. Je leert te denken in termen van mogelijkheden in plaats van beperkingen! Welke doelen zou jij hebben 'zonder ADHD'? 

Het aanbod

In het voorjaar 2022 beginnen de eerste coachtrajecten en trainingen. In ons aanbod komt onder anderen

  • Coachtraject van 5 of 8 sessies

  • 2-daagse training voor mensen met ADHD

  • 5-daagse Train de Trainer ADHD

  • Professionele 10-daagse ADHD coachopleiding

Het start met een (korte) intake met inzicht hoe je leven eruitziet op elk leefgebied en welke doelen je hebt.  Kijk voor het aanbod op www.deadhdacademy.nl

Het team

Op dit moment zijn we in een gevorderd stadium van het samenstellen van het team. Er is contact met een psychiater, een psycholoog en een ervaringsdeskundige. Verder zijn er meerdere ervaren en gecertificeerde coaches. Wil jij kennismaken met iemand van ons team? Neem contact met ons op! 

Tarief

Het tarief voor coaching is 100 per uur (incl. BTW). Bij boeken van 5 sessies betaal je 400 euro. 

Mocht het niet haalbaar zijn (laag inkomen) of in andere situaties, neem contact  op, email remko@deadhdacademy.nl 

Website

De website van de ADHD Academy komt binnenkort online, de website voor CrowdFunding is reeds online.